Nieuwsberichten

08

De Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) organiseert in het weekend van 18 en 19 maart het NVK open atelierweekend. In totaal zetten 39 leden de atelierdeuren open voor publiek. De NVK wil hiermee een jaarlijkse traditie van Landelijke Keramiekdagen starten en de veelzijdigheid van keramiek in Nederland aandacht geven.

Verspreid door het hele land laten de deelnemende keramisten hun werk zien in hun eigen of een gedeelde atelier. Het levert een gevarieerd beeld op van de hedendaagse Nederlandse keramiek.  Van ambachtelijke pottenbakkerij tot moderne abstracten, klei blijkt een veelzijdig materiaal dat voor veel kunstvormen wordt gebruikt.

De laatste jaren wordt keramiek in Nederland steeds meer gewaardeerd als kunstvorm. Veel designers hebben de mogelijkheden van keramiek ontdekt maar daarnaast is keramiek ook als ambacht weer herontdekt. Daarnaast zijn er vele kunstenaars die klei gebruiken voor sculpturaal werk.

De Nederlandse Vakgroep Keramisten brengt ontwikkelingen in de keramiek onder de aandacht, stimuleert de professionalisering van keramisten en ondersteunt haar leden in de promotie van hun werk.

In Groningen en Friesland zetten Henneke Chevalier (Kornhorn), Marjan Schaap (Groningen) en Karel Sterk (Kollum) hun atelierdeuren open van 12.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie kijk op www.hennekechevalier.nl, www.marjanschaap.nl en www.karelsterkkeramiek.nl

Kijk voor meer informatie over alle deelnemende keramisten en openingstijden op www.nvk-keramiek.nl.

Contactpersoon: Henneke Chevalier tel: 0594-659729

Copyright 2018 by DotNetNuke Corporation